POREC

Op nog geen 10 kilometer afstand van ons huis ligt de toeristische havenstad Porec. Voor de beroemde haven ligt een klein eilandje Sveti Nikola dat de haven beschermt. De haven is vooral in de avonduren een bezoekje waard. Heerlijk flaneren over de historische stadsmuur en langs de haven met haar vele kraampjes en kermisattracties. De beroemde Eufrasiusbasiliek in Porec staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en naast deze prachtige kerk zijn er nog meer indrukwekkende historische bouwwerken te vinden in het oude centrum. Laat u rondleiden door een van de vele stadsgidsen en ontdek het culturele Porec in de oude Romeinse straten.

Behalve cultuur kun je in Porec ook van het mooie strand genieten en is een bezoekje aan het Aquarium vooral met kinderen de moeite waard. Dit kleine museum laat goed zien wat voor diersoorten de Adriatische zee te bieden heeft. 

Verder staat Porec bekend om haar leuke winkels, restaurants en vele uitgaansgelegenheden. Op slechts 3 km van Porec is een fantastisch mooi Aquapark met openluchtbaden en uitdagende waterglijbanen.